top of page

Blogbejegyzés - story of our life

Nyáron Huss(ebb) az élet

Javában zajlik a nyár,illetve ki is futunk lassan belőle. Nincs időm blogírással foglalkozni,de az ígéret szép szó,s megint sok sok okom van rá.. Immáron 3. hete,hogy új tápunk van. Nem,most nem miattunk történt váltás,szimplán az eddigiből készlethiány van az országban,így a Délpesti Husse képviselet hatalmas meglepetéssel készült számunkra,amit itt is nagyon szeretnék Nekik megköszönni!

Az új ételnaplónk is erről szól, avagy Kyckling Potatis,éljen burgonya és a pipihusi ;)

Új vacsorájuk kedveseimnek,mindössze 20dkg, igen jól olvassátok, eledel,ami az egész napi táplálék és vitamin igényüket kielégíti. A 100% elégedettség,most nem mondom,hogy igaz,mert ennél jóval több! Augusztus van,nadrágszaggató meleg,s egész idáig panaszkodtam,hogy a kutyáim nem képesek dolgozni a meleg miatt..ez is végre megdőlni látszik.. új edzéstervünk van,amiben nagyon nagy számban játszik közre a kutyák tápláléka,vitaminigénye és mennyisége. Esténként ugyanis rövid,de nagyon intenzív kerékpáros edzéseket tartunk,miután elviselhető az időjárás.. csak,hogy használjak idegen szót is,bikejöringezünk.. Ez az a fajta kutyás sport,melynél a kutya a gazdit húzza viszonylag hosszú távon kerékpárral. Az ebnek van a legnehezebb dolga, energiát nem kímélten,azt alaposan felemésztve futnia kell a bicó előtt.

Viszonylag szoros az edzéstervünk,nem csak amolyan elmegyek egyet tekerni az állattal a közeli dombokat vizslatva lájtosan... ezzel az egésszel két célom van: a kutya állóképességének növelése,valamint sajátomé és ezáltal közös sportcélként kapcsolatunk erősítése nehéz fizikai helyzetben is. Canicross is nagyon tetszik,viszont az egészségem ebben akadályoz sajnos.. 96ban diagnosztizáltak nálam asztmát és légcső valamint hörgőszűkületet,így a nagyon futós megterhelő sportokat ki kellett iktatnom az életemből(ez a súlyomon meglásztik,no de nem ez a téma) szóval a kerékpár az,amire azt tudom mondani,hogy megcsináljuk és meg is tudjuk azt csinálni ;) Emellett egyébkén szuper jó feszültség oldó(mint minden sport) vérnyomás csökkentő és azért sikerült már nekem is lepasszolnom magamból,valamint szép vádlit építettem :D na de nem én eszek Hussét ;)

Az ok amiért ez összekapcsolódik az ételnaplónkkal. Nagyon magas a táp energia tartalma és ezen felül 90% emészthetőséget biztosít. Ez igenis meglátszik az eben,s a kennel takarításkor sem aggódok a lapát és vödörméret miatt,ugyanis már már gyanakszom,hogy szublimál a kutyakaki,annyira nincs tőle végtermék..

Ami pedig kicsi Lenácskámat illeti.

Egy picit féltem,hogy erős lesz számára 26-16% arányú táp.. idős szervezetet nem terhelném és nem is akartam fehérjével terhelni.. Lena viszont a megszállotja lett..(nehezen eszik,nagyon nagyon válogatós és szörnyen rossz emésztésével egész életében kűzdöttünk) kicserélték :) Fényes puha bundit növesztett, idén még nem szakadt le a körme(hatalmas szó,5éve minden évben leválik) szépen megerősödött neki,múlt dd verseny előtt írtam is,mekkora barázdákat szántott a hátamra,el kellett mennem körmöt vágatni neki,ami életünkben 13 év alatt kétszer,s az is április óta volt első,mikor a Pro Kycklinggel kezdtünk vacsiztatni. Szóval nem félek,hogy ásványi anyagokban hiányt szenvednének.

A kedves cicáim is megszállottak lennének,ha engedném a fogyasztását,de nekik ez irtó erős lenne,így kénytelen vagyok tőlük,gondosan elzárt helyen tartani az eledelt.

Összességében megint csak annyit tudok írni legrövidebben,hogy szuper elégedett vagyok a végeredménnyel! Az étvágyuk nem a régi,sokkal sokkal jobb,aktívabbak,egészségesebbek,vidámabbak lettek :)

Íme ételben a nagy Ő:

http://www.hussedelpest.oldalunk.hu/site.php?sd=hussedelpest&page=WoR4bLx3_L


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Még nincsenek címkék.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page